Ruim 300 bezoekers op zonnige 7e Nationale Gazon Demodag

Onder een stralende najaarszon lieten ruim 300 hoveniers, groenbeheerders, groenleerlingen en toeleveranciers zich woensdag 21 september jl. informeren op de 7e editie van Nationale Gazon Demodag. Op het bedrijf van Kuypers Graszoden in Biezenmortel werden de bezoekers door expertbedrijven uit de sector bijgepraat over de nieuwste inzichten, technieken en materialen rondom de aanleg en het onderhoud van gazons.

Een mooi gazon begint bij een gezonde bodem en goed graszaad. Eurofins Agro gaf toelichting op het belang en de inhoud van een bodemanalyse. Advanta toonde de meest gebruikte graszaadmengsels voor hoveniers op het demoveld. Echte aandachttrekker was de veldbloemendemo: een fraaie bloemenzee met enkele van de zeer populaire Colour Splash-veldbloemenmengsels.

Slimme oplossingen

Gastbedrijf Kuypers Graszoden toonde op het 8.000 m2 grote demoterrein hun big slabs: een meter brede graszoden, die met een slim systeem van elektrische kruiwagens in een handomdraai te leggen zijn. Bij de live demonstratie kreeg het publiek direct praktische tips mee voor een geslaagde aanleg. Van den Borne beregeningstechniek toonde slimme automatische beregeningsoplossingen om de grasmat vervolgens ook groen te houden.

Hoogwaardig alternatief

Op de halte van Stierman De Leeuw werden de nieuwste tuinmachines gedemonstreerd. Naast slimme accugereedschappen trokken de verticuteer- en doorzaaimachines van Eliet veel aandacht. DCM presenteerde een hoogwaardig alternatief voor compost; Vivimus, én het effect van de speciale bodemverbeteraar lava op de waterhuishouding van zand- en kleigrond.

Zaaiproeven

Ook op het gebied van parkmachines werd volop gedemonstreerd. Staadegaard toonde enkele van de allernieuwste John Deere en GKB parkmachines voor gazononderhoud. Bij Vredo draaide alles om de zaaitechniek: door het graszaad nauwkeurig in de grond te brengen worden de beste resultaten behaald, zo was ook te zien in de zaaiproeven.

Automatisch op de hoogte blijven van de voorbereidingen van de Nationale Gazon Demodag 2017? Geef u dan hier op voor de gratis nieuwsservice, dan mist u niets!